Frumusețe

Trucuri de frumuseţe care te vor ajuta să economiseşti bani

Written by Oana

 

Salvează nişte bănuţi cu următoarele trucuri necostisitoare folosite de profesionişti:

1. Spală-ţi corect pensulele

Pensulele bune ar trebui să reziste o viaţă întreagă. Iată cum le poţi păstra forma: În primul rând, nu le lăsa să stea mult timp cu produsele de machiaj pe ele, deoarece se pot deteriora. Spală-le în mod constant cu şampon sau cu detergent de vase. Pentru a le usca, pune-le pe un şerveţel de hârtie. Dacă le pui în poziţie verticală apa se va scurge spre coada pensulei şi în timp va putrezi.

2. Nu îţi reface machiajul, reîmprospătează-l

Nu este nevoie să îţi ştergi tot machiajul în mijlocul zilei doar pentru că s-a mai dus. Pentru a scăpa de aspectul de faţă uleioasă tamponează uşor cu un şerveţel de hârtie, aplică apoi cu o dischetă de bumbac puţină cremă hidratantă sau toner şi apoi pudrează uşor deasupra. O să ai faţa revigorantă instant.

3. Nu arunca banii pe scrub-uri de corp scumpe

Un tratament SPA îţi depăşeşte bugetul? Poţi obţine cu uşurinţă o piele hidratată şi fină la tine acasă. Amestecă o lingură de ulei de măsline sau de cocos cu două linguri de zahăr/sare/cafea. Mai pune câteva picături de uleiuri esenţiale de lavandă sau de grapefruit şi masează uşor amestecul pe tot corpul. Rezultatul: o piele frumoasă şi catifelată.

4. Pregăteşte-ţi buzele înainte de a aplica rujul

Nu ai nevoie d eun exfoliant de buze scump pentru a scăpa de buzele uscate sau de aspectul de fulgi pe care pielea crăpată a buzelor îl pot căpăta. Se amestecă părți egale de zahar brun, ulei de măsline și extract de vanilie. Masează uşor amestecul pe buze și îndepărtează cu o dischetă de bumbac. Apoi aplică rujul în mod obişnuit.

5. Schimbă culoarea fondului de ten cu autobronzant

Nu ai nevoie de un arsenal de diferite fonduri de ten  în trusa ta de înfrumuseţare. Când vine vara și fondul de ten de iarnă pare prea ușor, prea deschis, prea pal îi poţi încălzi (schimba) culoarea prin adăugarea un dram de autobronzant. Acest lucru este mai simplu și mai ieftin decât să cumperi o fundație nou-nouță.

6. Cum să faci rujul să reziste mai mult

Pentru a reduce nevoia de retusuri, pune puţină pudră compactă pe buze după ce ai aplicat rujul, apoi apasă ușor buzele pentru a fixa rujul. Bonus: Acest truc ajută culoarea să stea departe de dinţi.

7. Trasarea perfectă a tuşului de ochi

Pentru a trasa perfect eyeliner-ul foloseşte un post-it pe post de şablon pentru a crea codiţe perfect simetrice.

Te-ar putea interesa şi: 22 de trucuri geniale pentru tuşul de ochi, pe care orice femeie trebuie să le cunoască

8. Vaselina – cel mai potrivit demachiant

Cel mai eficient şi non-nociv demachiant este vaselina, mai ales dacă foloseşti produse waterproof. Se găseşte la farmacie în borcănele de unde poţi pune cu uşurinţă de o dischetă cosmetică. Nu uita: dmachierea se face din interiorul feţei spre exterior, iar demachierea ochilor de sus în jos.

 

About the author

Oana

1 Comment

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.