Sănătate

Remedii naturale, preparate în casă, pentru răceală şi gripă

 

Ar putea fi „doar o răceală”, dar nu este nimic la care să nu strănuţi. Şi gripa te poate face să te simţi fără vlagă. Din fericire, acţionarea rapidă din partea ta- inclusiv acele simple remedii de casă pentru răceli şi gripă- alină suferinţa.

Remedii naturale de casa: răceli şi gripă

Este răceala comună sau gripă? Dacă simptomele tale se manifestă deasupra gâtului- congestii, durere în gât, strănut, tuse- probabil eşti răcit. Dacă ai toate acele simptome plus o febră de peste 38,8°C (102°F) sau mai mare, dureri de cap, de muşchi, oboseală extremă, diaree, greaţă sau regurgitare, este mai probabil să ai gripă.

Ce poţi face în privinţa răcelilor şi a gripei

– Pentru un remediu pentru durerea de gât, umple un pahar de 250 ml cu apă caldă, amestecă o linguriţă de sare şi fă gargară. Sarea chiar calmează durerea.

– Adaugă o lămâie stoarsă într-un pahar de apă caldă pentru o gargară mai tradiţională pentru durerea de gât. Asta creează un mediu acidic care este ostil faţă de bacterii şi virusuri.

– Supa de pui este un remediu vechi care a fost încercat, testat şi adevărat. Supa de pui opreşte anumite globule albe din sânge (neutrofile) din a se aduna şi a cauza inflamaţii, prevenind producerea unor mari cantităţide mucus. Supa fierbinte de asemena subţiază mucusul.

Adăugând usturoi proaspăt tăiat în supa ta, oferi sistemului un impuls puternic În timp ce usturoiul elimină germenii instant, se pare că de asemena stimulează eliberarea celulelor naturale de protecţie ce fac parte din arsenalul sistemului imunitar de protejare împotriva germenilor. Condimentează-ţi supa cu fulgi de ardei iute pentru a mări puterea decongestivă a bulionului.

– Bea atât de multă apă pe cât poţi- opt sau mai mult de pahare de 250 ml- pentru a menţine membranele mucoasei umede şi a ajuta alinarea ochilor uscaţi şi alte simptome ale răcelii. Fluidele ajută de asemenea în subţierea mucusului pentru a fi mai uşor de eliminat.

– Pentru a ajuta menţinerea mucusului fluid, stai într-o cameră umedă, caldă şi bine ventilată. Pentru a păstra aerul în camera ta umed, pune boluri cu apă în apropierea ţevilor sau foloseşte un umidificator.

– Scapă de răceală folosind un uscător de păr. Pe cât de bizar pare, inhalarea aerului cald, poate ajuta în eliminarea unui virus care încearcă să pătrundă prin intermediul nasului. Setează-ţi uscătorul pe cald (nu fierbinte), ţine-l la cel puţin 45 de centimetri
(18 inci) de faţa ta şi insipră aerul prin nas atât de mult cât poţi- cel puţin două sau trei minute- preferabil 20 de minute.

– Poartă şosete ude în pat. Crezi sau nu, această strategie umedă poate ajuta în scăderea febrei şi în eliminarea congestiei prin transportul sângelui către picioare, fapt ce îmbunătăţeşte impresionant circulaţia. (Sângele stagnează în zone de congestie sporită.) Cea mai bună metodă: Încălzeşte-ţi picioarele în apă caldă. Apoi înmoaie în apă rece o pereche de şosete de bumbac, stoarce-le şi poartă-le chiar înainte să intri în pat. Pune-ţi o pereche de şosete uscate de lână peste cele ude. Cele ude ar trebui să fie calde şi uscate dimineaţa şi ar trebui să te simţi vizibil mai bine.

– Încearcă să îţi pui picioarele într-o baie de muştar. Fă într-un lighean un amestec de o lingură de pudră de muştar într-un litru de apă fierbinte. Muştarul atrage sângele către picioare, fapt ce ajută la uşurarea congestiei.

– Alt sfat vechi: încearcă pasta cu muştar pentru congestia pieptului. Macină trei linguri de muştar boabe, adaugă apă pentru a face o pastă şi apoi întinde-o pe piept. Mirosul înţepător ajută la desfundarea sinusurilor amorţite, în timp ce căldura îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi uşurează congestia. Totuşi, nu lăsa amestecul mai mult de 15 minute deoarece pielea ar putea arde. Poţi pune pe piele puţină vaselină înainte de a aplica amestecul pentru a proteja pielea.

– Respiră mai uşor cu ajutorul aburilor. Toarnă apă fiartă într-un bol mare. Pune-ţi un prosop deasupra capului pentru a bloca aburii şi respiră pe nas pentru 10 minute. Nu-ţi apropia faţa de apă prea mult sau poţi risca să îţi arzi pielea sau să inhalezi vapori care sunt prea fierbinţi. Pentru a face inhalările de abur mai eficiente, adaugă de la cinci până la zece picături de ulei de cimbru sau de eucalipt în apă. Ţine-ţi ochii închişi în timp ce respiri aburii având în vedere că atât uleiurile esenţiale cât şi aburii îţi pot irita ochii. Pe fugă? Înmoaie câteva şerveţele în uleiul de eucalipt şi ţine-le sub nas de fiecare dată când simţi că ai congestie.

Un impuls pentru răceli şi gripă

– La primul semn de răceală, suge o tabletă de gluconat de zinc la fiecare câteva ore. Totuşi, nu lua gluconat de zinc mai mult de o săptămână deoarece excesul de zinc poate chiar slăbi imunitatea. Evită tabletele de zinc ce conţin acid citric sau sunt îndulcite cu sorbitol de manitol; aceste ingrediente par să slabească eficienţa mineralului.

– Imediat cum observi simptomele răcelii sau ale gripei, începe prin a lua 500 mg de vitamina C de patru până la şase ori pe zi. Dacă diareea apare, micşorează doza.

– Ia o capsulă de astragalus de 250 mg, de două ori pe zi până te simţi mai bine. Această veche plantă chinezească stimulează sistemul imunitar şi pare să fie foarte eficientă în lupta împotriva gripei şi răcelilor. Pentru a preveni recidiva, ia o capsulă de două ori pe zi pentru încă o săptămână în plus după ce simptomele tale dispar.

– Genţiana stimulează sistemul imunitar şi are compuşi specializaţi în lupta contra germenilor ce pot omorî virusurile. Imediat cum începi să te simţi rău, ia 125 mg de cinci ori pe zi, timp de cinci zile.

– La primul semn de gripă, ia 20 până la 30 de picături de tinctură de soc de trei sau patru ori pe zi, timp de trei zile. Socul a fost folosit în Europa de secole pentru lupta împotriva virusurilor.

– Oscillococcinum, numit comun Oscillo este larg recomandat de naturişti şi fitoterapeuţi pentru a reduce severitatea simptomelor gripei. Asigură-te că îl foloseşti în primele 12-48 de ore de la apariţia simptomelor. Se află în pachete de trei până la şase fiole. Cumpără un pachet de trei fiole şi ia câte una la fiecare şase ore.

– O doză de usturoi-un antiseptic natural- va face o treabă bună împotriva virusurilor. Dacă te simţi foarte curajos, ţine în gură un căţel mic de usturoi sau jumătate şi inspiră vaporii în gât şi în plămâni. Dacă devine din ce în ce mai puternic în timp ce se înmoaie, doar mestecă-l repede în bucăţele mici şi înghite-l cu apă.

– Pentru eliminare puternică a congestiei, cumpără hrean sau ghimbir proaspăt, răzuieşte-l şi mănâncă o cantitate mică. Pentru a preveni un stomac deranjat, aşteaptă până după masă să încerci asta.

– Bea o cană de ceai de ghimbir, ghimbirul ajută la blocarea producţiei de substanţe ce cauzează congestie bronşică şi înfundare şi conţine compuşi numiţi gingeroli care sunt inamici naturali ai tusei.

– În timpul sezonului de răceli şi gripă, ia 20 până la 30 de picături de tinctură de echinaceea în jumătate de cană de apă, de trei ori pe zi.

Sursa: http://www.besthealthmag.ca/best-you/home-remedies/natural-home-remedies-cold-and-flu

About the author

Simona-Andra Obrocaru

Add Comment

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.