Apa micelară pentru tenul cu tendinţă acneică – Cele mai bune şi cele mai nepotrivite

În ultimii ani am tot auzit cu toţii de apă micelară. Toate marile branduri şi-au adăugat în portofoliu din ce în ce mai multe astfel de produse destinate diferitelor afecţiuni ale pielii.

apa micelara oneo

Dar ce este apa sau soluţia micelară? Ei bine, este un produs situat undeva între demachiant şi toner, o soluţie puternică care dizolvă şi cel mai puternic machiaj şi care nu afectează pielea.

Unele conţin uleiuri preţioase, altele sunt îmbogăţite cu diferite minerale şi substanţe menite să îţi facă tenul perfect.

În ultimii ani am tot schimbat apele micelare în căutarea uneia care să fie perfectă pentru tenul meu şi care să îmi facă pielea ca de bebeluş. Asta nu s-a întâmplat, evident, deoarece apa micelară nu poate face singură atâtea lucruri, chiar dacă unele asta promit.

După cum am mai spus, am tenul sensibil cu tendinţă acneică, aşa că am căutat o apă micelară care să nu îmi provoace erupţii. Am găsit câteva şi vă voi vorbi despre ele în continuare.

O să încep însă, cu apele micelare care m-au dezamăgit şi care nu mi s-au părut potrivite pentru tenul acneic (asta e strict experienţa mea şi poate nu e la fel pentru toată lumea).

Să începem!

Ape micelare/demachiante pe care nu le recomand:

1. Demachiantul bifazic Farmec cu ulei de Argan

farmec demachiant argan oneo

Acesta a fost pur şi simplu cea mai rea apă micelară pe care am încercat-o vreodată. De fapt, nici nu ştiu dacă a fost chiar o apă micelară sau doar un demachiant, dar nu mi-a plăcut deloc. Şi nu e din cauza uleiului, deoarece folosesc uleiuri pe faţă destul de des şi nu am o problemă cu asta. După cum se poate observa, e împărţit în două părţi: în cea de sus stă uleiul, iar în cea de jos demachiantul.

Problema era că de fiecare dată când încercam în torn pe o dischetă demachiantă, indiferent cum îl ţineam sărea pe jos sau curgea pe lângă. Asta e o problemă cu ambalajul, nu cu produsul, dar tot mi se pare un minus. Apoi, demachiantul de jos se termină primul, iar la sfârşitul sticlei te alegi doare cu uleiul, mult, mult ulei. Nu că ar fi fost o problemă, dar când îmi demachiam ochii, vedeam în ceaţă câteva minute bune, deşi îl ştergeam atent. Rămânea pe gene, cumva. Un alt lucru este că dacă nu îmi spălam faţa după ce mă demachiam şi mă băgam la somn, mă trezeam cu mici erupţii dimineaţa de la uleiul care îmi astupa porii. Lucru ciudat, deoarece de multe ori dorm seara cu ulei de cocos, jojoba sau măceşe pe faţă şi nu erup. Dar, na, nu ştiu ce mai conţinea ăsta.

M-am lungit destul de mult, dar per total părerea mea este că nu e un demachiant bun, deşi e destul de ieftin şi că există variante mult mai bune pe piaţă.

2. Apa micelară Auchan

apa micelara auchan oneo

Cu aceasta am avut experienţe puţin mai plăcute şi nu am atât de multe de comentat despre ea. Ştiu că e un produs la care probabil nu trebuie să ai aşteptări prea mari, dar totuşi ce pot să zic este: curăţă foarte bine machiajul, dar după mai multe utilizări pielea mea a devenit puţin sensibilă sau alergică la ea, nu ştiu sigur dar mă ustura şi se înroşea puţin atunci când o foloseam, mai ales în jurul ochilor. Deci, dacă aveţi pielea uşor sensibilă, nu v-o recomand.

 

3. Apa micelară Sephora

apa micelara sephora oneo

De această apă micelară am fost foarte încântată la început, îmi lăsea pielea fermă şi curată. Dar ce nu mi-a plăcut la ea şi de ce nu o recomand e pentru că e mai mult un toner decât un demachiant. Adică, mi se pare că a curăţat un pic cam greu machiajul şi avea un fel de tărie foarte intensă în ea. După cum ziceam, părea că mă demachiz cu o loţiune tonică şi nu cu o apă micelară. Se simţea tăria şi din miros. Iar dacă aveţi tenul acneic vă poate face mai mult rău decât bine dacă o folosiţi în fiecare seară, deoarece poate provoca iritaţii. Dar dacă o folosiţi ca toner, cred că e ok.

Ape micelare pe care le recomand: 

1. Apă micelară Garnier, Combination to Olily and Sensitive Skin

garnier apa micelara oneo

Pe acesta o folosesc în prezent şi îmi place la nebunie. Curăţă bine machiajul şi nu îmi provoacă erupţii, e blândă cu pielea şi mi se pare perfectă. Momentan, tenul meu o iubeşte.

În continuare o să vă enumăr câteva dintre apele micelare care mi se mai par foarte bune pentru tenul cun tendinţă acneică şi despre care nu am nimic de comentat în afară de faptul că şi-au făcut foarte bine treaba, au curăţat machiajul, şi că nu au provocat niciun fel de reacţie adeversă.

Apa micelară Ivatherm

ivatherm lotiune-micelara

Apa micelară Elmiplant pentru piele sensibilă

elmiplant apa micelara

Apa micelară Bioderma

apa micelara bioderma

Apa micelară Ziaja

Am încercat aceste două varinte şi mi s-au părut foarte bune. Cea cu albastru e cu alge marine şi e pentru ten matur, iar cealaltă e cu măsline sau ulei de măsline. Le găsiţi în farmacii sau la plafare.

apa micelara ziaja oneo

Ziaja apa micelara masline oneo

 

 

Vă rog să îmi spuneţi dacă acest articol v-a fost de folos şi dacă aveţi întrebări, vă aştept cu comentarii!

Oana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.