7 modalităţi prin care poţi deosebi produsele originale de machiaj de cele CONTRAFĂCUTE

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că există pe piaţă produse cosmetice contrafăcute care copiază produsele cosmetice ale brandurilor scumpe sau de lux. Cumpărarea acestor produse nu doar că te pot supăra sau te fac să îţi cheltuieşti aiurea banii, dar te pot şi îmbolnăvi.

Pentru a evita asta, Bright Side a prezentat 7 trucuri prin care poţi deosebi produsele originale de cele contrafăcute:

  1. Cumpără produse cosmetice doar de la magazinele autorizate

storage-machiaj

Deşi acest sfat poate părea banal şi evident, e bine să îl iei în considerare. Nu cumpăra de pe site-uri neautorizate sau de la diverse persoane care vând cosmetice la un preţ foarte mic şi susţin că sunt originale.

Deşi produsele originale sunt scumpe, există şi magazine sau site-uri autorizate care au reduceri sau lichidări de stoc. Din nefericire, preţul mare înseamnă autenticitate. Înainte să cumperi cere un certificat de autenticitate, iar dacă refuză să ţi-l arate, atunci pur şi simplu nu cumpăra.

2. Verifică ambalajul cu atenţie

ambalaj-fake-cosmetice

Multe ambalaje contrafăcute sunt de obicei uşor de depistat, mai ales dacă ai avut produsul original. Dar câteodată, falsurile sunt foarte greu de depistat aşa că cel mai bine e să intri pe site-ul oficial al brandului şi să verifici cu atenţie ambalajul.

Chiar şi cea mai mică nepotrivire de font, culoare sau poziţionare poate însemna că produsul e fals. Dar dacă eşti faţă în faţă cu produsul şi nu poţi verifica site-ul e de ajuns să ţii produsul în mână. Dacă se simte uşor ca un fulg, înseamnă că e un fals.

3. Verifică codul de bare, numărul de serie şi informaţiile de fabricaţie

cod-de-bare-produse

Dacă produsul este contrafăcut, atunci primele 2 sau 3 cifre din codul de bare nu se vor potrivi cu ţara în care scrie că produsul a fost fabricat. De asemenea, numărul de serie de cele mai multe ori lipseşte. Înainte să cumperi asigură-te că numărul de serie de pe produs se potriveşte cu cel de pe cutie.

Produsele originale au întotdeauna ingredientele trecute pe ambalaj, chiar în mai multe limbi. Dacă pe ambalaj sunt foarte puţine informaţii, atunci produsul nu e autentic.

4. Verifică nuanţele produselor

nuante-produse-fake

Fardurile de ochi, blush-urile şi rujurile contrafăcute au de obicei nuanţe diferite de cele originale. Pentru a evita să cumperi produse fake, vizitează site-ul oficial al produselor şi verifică nuanţele.

5. Fii atentă la miros şi consistenţă

miros-si-consistenta-machiaj-fake

Produsele originale nu ar trebui să aibă niciun fel de substanţe dubioase în ele, cum ar fi sclipiciul dacă ele sunt mate. Rujurile false sunt de obicei mai puţin atractive şi ai imperfecţiuni, iar mascara originală miroase întotdeauna subtil plăcut. Dacă produsul are un miros prea puternic sau miroase urât, atunci nu e autentic.

6. Verifică pensulele şi bureţeii

pensule-fake

Chiar dacă pensulele şi bureţeii produselor contrafăcute seamănă cu cele originale, la o privire mai atentă poţi să observi diferenţe în mărime, formă, culoare sau calitatea nesatisfăcătoare.

7. Testează produsele înainte să le cumperi

produse-test

Nu ezita să încerci testerele produselor sau produsele înainte să le cumperi. Ţine minte: fardurile de ochi originale ale brandurilor scumpe nu se întind sau şterg pe durata zilei, rujul se aplică întotdeauna neted şi în mod egal, iar mascara autentică nu se fărâmiţă!

 

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un Like şi un Share ca şi prietenii tăi să afle cum să deosebească produsele originale de cele contrafăcute!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.