10 motive pentru care ar trebui să-ți iubești corpul

 

“Ai fi atât de frumoasă daca ai mai scădea în greutate”

“Mănânci doar mâncare sănătoasă; de ce ești grasă?”

“Mă bucur că nu m-ai rugat să platesc pentru asta, pentru că sunt de părere că nu ar trebui să bei ceva care conține atât de multe calorii!”

Acestea sunt niște cometarii pe care unele persoane mi le-au dezvăluit când le-am întrebat care sunt cele mai puțin plăcute lucruri pe care alții le-au spus despre corpul lor.

Daca ai fost și tu vreodată ținta unui comentariu răutăcios asemenea celor de mai sus, atunci ești familiarizată cu anumite sentimente care îți inundă întreaga ființă imediat : neîncredere, șoc, furie, jenă și poate chiar rușine.

Știu cum mă simțeam eu când aveam mai multe kilograme în plus și eram întrebată: “De ce ești grasă?”, îmi venea să intru în pământ. Dar nu am făcut-o. Și uite aici 10 motive pentru care nu ar trebui nici tu s-o faci:

  1. Singura părere care contează este a ta

“Nu pica în capcana dogmelor, care este aceea de a trăi cu ideile altor oameni. Nu lăsa opiniile altora să-ți creeze propria voce interioară”, a spus Steve Jobs în speech-ul său introductiv la Universitatea Stanford, în 2005, și avea dreptate.

Pune-ți următoarele întrebări: Ce vrei tu? Ce este important pentru tine? Cum poți ajunge acolo? Fii sinceră cu tine însăți. Răspunsurile la aceste întrebari te vor ghida la acele valori care sunt cele mai importante pentru tine și, cu cât esti mai conectată la ele, cu atât vei fi mai puțin atinsă de comentariile obraznice și insensibile la adresa corpului tău.

Sunt, de asemenea, și excepții de la această regulă. Dacă cineva drag ție consideră că faci ceva ce îți poate pune în pericol persoana sau pe cei din jurul tău, aceste comentarii ar trebui luate în calcul; dar comentariile negândite ale străinilor? Nici vorbă.

Indiferent de scopul pe care îl ai, dacă este acela al pierderii în greutate, al creșterii în greutate sau , pur si simplu, al construirii încrederii în propriul corp, concentrează-te pe lucrurile care te fac sănătoasă și fericită, în loc de a te concentra pe opiniile celorlalți în legatură cu ceea ce ar trebui să mănânci, să porți sau cum ar trebui să arăți.

  1. Ești perfectă exact așa cum ești

Și ce dacă nu ai un spațiu vizibil între coapse sau o talie de viespe?

Coapsele mele late nu vor încăpea niciodată în skinny jeans” se mai plânge o prietenă a mea din când în când. Dar nu întelege greșit – nu și le urăște! Acele coapse ale ei o transformă într-un centru de putere, atât în sala de gimnastică, cât și în afara ei. Ele îi permit să se aplece cu o greutate de 90.7 kg pusă în spate și să câștige jumătate din maratonuri cu o viteză amețitoare.

Coapsele ei “thunder” o ajută să facă lucruri pentru care au fost special create. Cu alte cuvinte, sunt perfecte. Și așa sunt și ale tale, precum și întreg restul corpului tău.

  1. Nimeni nu-ți cunoaște corpul mai bine decât o faci tu însăți

Ai pierdut deja 5 kg și plănuiești să scapi de altele 5. Zaharul, care obișnuia să fie slăbiciunea ta, nu mai e un lucru dupa care tânjești. Blugii aceia la care nu te puteai încheia acum 6 luni? Acum ți se potrivesc! Ești mai energică, mai încrezătoare, dormi mai bine și nu ai putea să fii mai încântată de schimbarile pe care le-ai făcut în alimentație, fitness și sănătate.

Și ghici ce? Colega care te-a întrebat de ce erai încă “atât de grasă” în ciuda faptului că mâncai sănătos nu știe toate astea – încă un motiv pentru care nu ar trebui să pui la suflet comentariile sale răutacioase și nici pe ale altcuiva.

  1. Cineva își dorește corpul pe care îl ai tu

În timp ce faceam jogging recent, o femeie care se îndrepta spre mine mi-a aruncat dintr-o dată o privire frustrat, și-a ridicat mâinile și a țipat la mine, spunându-mi: “Esti deja slabăăă!” Puțin mai târziu, altcineva: “Ai un fund minunat!”

În mod ironic, nu am fost foarte încrezătoare în propriul corp în acea zi și îmi doream să arăt precum altcineva.

Prietena mea cu coapse ”thunder”? Are, de asemenea, brațe bine definite, o talie îngustă și picioare pe care multe prietene le-ar dori.

Poate fi dificil uneori să-ți vezi propria frumusețe, când tu ești înconjurată de atâtea lucruri pe care le vezi greșite, dar întotdeauna există cineva care și-ar dori să aibă părul tău superb, tenul tau frumos, picioarele tale puternice sau șoldurile tale sexy.

  1. Definiția din ziua de azi a ceea ce înseamnă “perfect” nu este realistă și nici sănătoasă

Răsfoiește paginile oricărei reviste și vei vedea femei care arată de 1.80 înălțime, extrem de slabe, cu forme generoase, cu sâni voluminoși și picioare atletice. Nu știu despre tine, dar eu nu mă potrivesc acestei descrieri și nu știu câte alte femei o fac.

Haideți să ne întoarcem puțin în anii 1400, când șoldurile late, formele foarte generoase și voluminoase și prezența celulitei alcătuiau idealul, ba chiar femeia perfectă – un contrast imens între cum e percepția asupra modului în care ar trebui să arate o femeie în zilele noastre, în ciuda faptului că aceasta trebuie să “jongleze” între căsnicie, creșterea copiilor, un job full-time, viață socială și orice altceva viața îi pune-n cale.

Realistic? Nu. Sănătos? Nici atât. Dăunător? Foarte. Ar trebui să-ți iubesti corpul chiar daca nu se încadrează în aceste standarde ale frumuseții? Un “da” al dracu de hotărat, pentru că o femeie nu e scoasă dintr-un ambalaj.

Întrebați-o pe Kate Upton, care a fost numită grasă. Upton a avut ultimul cuvânt de spus și a râs la final când a ajuns pe coperțile revistelor Harper`s Bazaar, Vogue, Vanity Fair și Sports Illustrated și, să nu mai menționam, de imaginea care a fost pentru Guess.

  1. Corpul tău este victima schimbărilor timpului

Eram un copil foarte slab, care de abia mânca. Când am ajuns la pubertate și hormonii mei au început să funcționeze la cote maxime, apetitul meu a crescut. Depresia a apărut în anii adolescenței și la fel și mâncatul fără limită – câteodată mă lupt cu asta pentru lungi perioade de timp.

Drept rezultat, corpul meu s-a transformat într-un mod de care nu eram deloc mulțumită. Mă făcea să mă simt teribil de nesigură pe mine, timidă și ciudată în societate.

Aproape de vârsta de 20 de ani, mi-am spus că trebuie să termin cu asta și am preluat controlul asupra corpului meu, făcând exerciții, rezolvându-mi problemele cu mâncarea și învățând cum să-mi stăpânesc emoțiile. De-a lungul anilor, corpul meu a trecut prin perioade de la foarte slabă, la grasă, apoi la potrivită, apoi iar grasă și acum sunt destul de bine și am o masă musculară potrivită, zic eu.

Dar daca aș rămâne însărcinată? Corpul meu s-ar schimba din nou… permanent (aș spune “bine ați venit” șoldurilor mari, problemelor de întindere a pielii) și aș avea un alt set de probleme cu care ar trebui să mă confrunt.

Indiferent de stadiul la care te afli în viață, corpul tău nu va mai arăta la fel peste 5 sau peste 10 ani. Acceptă-l, iubește-l, îmbunătățește-l și ai grijă de el cum poți tu mai bine – este singurul pe care îl ai!

  1. Fii ocupată cu ceea ce contează

Viața este prea scurtă pentru a te lăsa doborâtă de comentariile lipsite de importanță și răutacioase ale celor din jur, care de abia te cunosc, în legatura cu corpul tău.

Ești ocupată să faci lucrurile bine: în legătură cu cariera ta, viața de familie, soțul, copiii, prietenii apropiați, exercițiile și orice altceva te face să treci peste negativismul și nesiguranței altora.

  1. Negativismul cuiva este în legătură cu propria lui persoană, nu în legătura cu tine

Ai pe cineva în viața ta care, pur și simplu, se simte ofensat atunci când tu începi să mănânci sănătos, să faci exerciții și să-ți stabilești prioritățile? Dacă răspunsul este “da”, sunt sanse ca aceste persoane să fie sursele unor comentarii nu atât de pozitive, trimise în mod deliberat în viața ta.

De fapt, lucrurile neplăcute pe care oamenii ți le spun pornesc întotdeauna de la propriile nesiguranțe sau gelozii și nu au nicio legătura cu tine.

Tu începi să le zdruncini puțin realitatea în care trăiesc și lor nu le place pentru ca asta ar însemna să facă față neplăcerilor, adevărurilor dure și ar trebui să înceapă și ei să schimbe.

Ce poți face în legătura cu haterii? Ei bine, trăiește-ți bine viața, concentrează-te asupra oamenilor care ajută la dezvoltarea ta și devino mai bun, nu mai înverșunat!

  1. Ești unică

Stă în natura umană dorința de a fi acceptat – cu toții ne dorim să fim plăcuți și iubiți. Câteodată, asta ne aduce în stadiul în care spunem prea des “da”, luându-ne după mulțime și nerespectându-ne principiile când cineva nu ne poartă respect.

Chestia este următorea: Cu cât spui mai mult ”da”, urmezi mulțimea, iar vocea ta nu se mai aude, cu atât te vei simți mai puțin confortabil în propria piele și nu-ți vei mai exploata adevărata valoare (asta inclunzând modalitatea în care te poți vedea și simți în cea mai bună formă).

Nu te mai gândi la nevoile oamenilor (și la opiniile lor) și concentrează-te asupra a ceea ce te face pe tine SPECIAL.

  1. Cu cât îți pasă mai puțin, cu atât vei fi mai fericit

“ Nu trebuie să-ți pese de cum te definesc alții. Când ei te caracterizează, ei își dau seama de propriile limite, așa că este problema lor. Tu poți pierde doar ceea ce ai, dar nu poți pierde ceea ce ești”, afirma Eckhart Tolle în cartea sa intitulată “A New Earth: Awakening To Your Life-s Purpose”.

Conform lui Tolle, noi suntem câmpuri ale prezenței conștiente. Cu alte cuvinte, noi nu suntem pielea în care suntem, părul pe care-l avem hainele pe care le purtam sau abdomenele bine lucrate cu care ne laudam.

Cu cât reacționezi mai puțin, cu atât te simți mai prezent în momentul trăit și pacea ta interioară în viață va crește (precum și în corpul tău).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.