Uncategorized

Planul săptămânal de 12 care te ajută să slăbeşti cu minimum de efort

Written by Oana

 

Porneşte cu cel mai bun start al NHS Choices- week weight loss plan cu aceste 12 sfaturi de dietă şi exerciţii.

1. Nu sări peste micul dejun

Cercetările arată că mâncatul micului dejun te ajută în controlul greutăţii. Unii oameni sar peste el deoarece cred că asta îi va ajuta să scape de greutate, dar pierderea meselor nu facilitează asta şi nu este bine pentru noi pentru că putem pierde nutrienţi esenţiali. Ar putea încuraja de asemenea gustările noastre din timpul zilei deoarece ne simţim flămânzi. Încearcă cinci feluri de mic dejun sănătos.

2. Ia mese regulate

Unii oameni cred că săritul peste mese îi va ajuta să piardă din greutate, dar a fost dovedit faptul că mâncatul regulat din timpul zilei ajută la arderea caloriilor mai rapidă. Deasemenea reduce tentaţia de a lua gustări bogate în grăsimi şi zahăr. Află mai multe despre mâncatul sănătos.

3. Mănâncă multe fructe şi legume

Fructele şi legumele au puţine calorii şi grăsimi şi bogate în fibre- trei ingrediente esenţiale pentru o pierdere în greutate cu succes. Ele conţin de asemenea multe vitamine şi minerale. Citeşte căpătarea 5-ului tău zilnic.

4. Fii mai activ

Studiile arată că activitatea fizică regulată este cheia pierderii în greutate şi neacumularea ei. Pe lângă oferirea de numeroase beneficii în ceea ce priveşte sănătatea, exerciţiile pot ajuta la arderea caloriilor în exces de care nu poţi să scapi doar prin dietă. Găseşte o activitate care îţi place şi pe care o poţi strecura în rutina ta.

5. Bea multă apă

Oamenii confundă deseori setea cu foamea. Poţi ajunge să consumi calorii în plus când de fapt un pahar de apă este ceea de ce ai nevoie. Ar trebui să încerci să bei între şase şi opt pahare de apă (1,2 litri) de lichide, de preferat apă, zilnic- sau mai mult dacă este cald şi faci exerciţii.

6. Mănâncă alimente bogate în fibre

Alimentele ce conţin multe fibre te pot ajuta să te simţi sătul, fapt ce este perfect pentru slăbire. Fibrele sunt întâlnite doar în mâncărurile din plante precum fructele şi legumele, tărâţele, pâinea integrală, orezul maro şi pastele şi fasolea, mazărea şi linte.

7. Citeşte etichetele

Ştiind cum să citeşti etichetele alimentelor te poate ajuta să alegi opţiuni mai sănătoase şi să ţii evidenţa cantităţii de calorii, grăsimi, sare şi zaharuri pe care le consumi. Foloseşte informaţiile calorice pentru a descoperi cum un anumit aliment poate fi consumat conform cantităţii de calorii permisă în planul pentru pierderea greutăţii. Află mai multe despre citirea etichetelor alimentelor.

8. Foloseşte farfurii mai mici

Studiile arată că oamenii care folosesc farfurii mai mici tind să mănânce porţii mai mici şi să fie şi satisfăcuţi. Prin folosirea farfuriilor şi bolurilor mai mici, este posibil să te obişnuieşti gradual cu consumul porţiilor mai mici fără să fii flămând. Durează aproximativ 20 de minute pentru stomac să îi transmită creierului că este plin, aşa că mănâncă încet şi opreşte-te înainte să te simţi plin.

9. Nu interzice alimente

Nu interzice niciun aliment din planul tău pentru slăbire, în special pe cele care îţi plac. Interzicerea alimentelor te va face doar să ţi le doreşti mai mult. Nu există niciun motiv pentru care să nu te bucuri de gustări ocazionale atâta timp cât rămâi la doza zilnică de calorii.

10. Nu depozita mâncare nesănătoasă

Pentru a evita tentaţia, evită să depozitezi acasă alimente nesănătoase precum ciocolata, biscuiţii, chips-urile şi băuturile dulci carbogazoase. În schimb, aprovizionează-te cu gustări sănătoase precum fructe, prăjituri nesărate cu orez, prăjituri cu ovăz, popcorn nesărat sau fără zahăr şi suc de fructe.

11. Redu din alcool

Ştiai că un pahar normal de vin poate conţine la fel de multe calorii precum o bucată de ciocolată şi o halbă de lager are aproximativ acelaşi număr de calorii ca o pungă de chips-uri? În timp, consumul prea mare de alcool poate duce cu uşurinţă la acumularea greutăţii. Află mai multe despre caloriile din alcool.

12. Plănuieşte-ţi mesele

Plănuieşte-ţi micul dejun, cina şi gustările pentru toată săptămâna, asigurându-te că te încadrezi în cantitatea de calorii permisă. Încearcă să planifici mesele şi gustările pentru patru-şapte zile. Fă o listă de cumpărături, dar nu cumpăra când eşti flămând pentru că asta ar putea duce la un impuls al cumpărării alimentelor bogate în calorii.

 

About the author

Oana

1 Comment

Leave a Comment